Захваљујући општини Тител, деца Космета имала су прилику да крстаре реком Тисом, Бегејом и ушћем Тисе и Дунава.
Тител – 20.9.2009.
Деца Косова и Метохије, обасута пажњом домаћина, редовно су похађала наставу и учествовала у ваннаставним активностима.
Тител – 23.9.2009.
На позив и уз подршку, Зорана Милешевића из Кикинде, пријатеља организације, деца Косова и Метохије, са својим домаћинима из Титела, боравила су 24.09.2009. године, у Кикинди.
У оквиру посете, деца су имала прилику да посете музеј „Мамутица“, обиђу Сувачу и Теру. Присуствовали су отварању „Змајевих дечјих игара“. За децу је организован ручак у хотелу „Нарвик“.
За време посете, деца су била на пријему код председника општине. Децу је посетио председник Извршног већа АП Војводине Бојан Пајтић.
Деца Косова и Метохије у вечерњим часовима присуствовала су позоришној представи „Дина и облак“ у „Позоришту младих“ у Новом Саду.
Кикинда – 24.9.2009.
Деца Косова и Метохије са својим домаћинима децом из Титела посетили су одред жандармерије МУП-a Републике Србије у Новом Саду. Децу су посетили државни секретар МУП-а Србије Драган Марковић и командант жандармерије др Бранислав Дикић и том приликом организовали закуску и уручили пригодне поклоне деци.
Нови Сад – 25.9.2009.
Својим другарима са Космета домаћини су приредили богат културни програм. Програмом су биле обухваћене игре и песме из свих крајева наше земље. Након програма настављено је дружење деце гостију и домаћина на забави коју је организовао Културни Центар Тител.
Тител – 25.9.2009.
Домаћини су за своје госте организовали традиционалну бербу грожђа. Уз музику, песму, домаћи хлеб деца су уживала у берби. Током бербе деца су се сладила грожђем и посластицама које су припремиле домаћице Културног центра Тител.
Тител – 26.9.2009.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email