Наша организација „Дечја радост“из Гњилана у сарадњи са ОШ „Соња Маринковић“ из Суботице је у периоду од 30.09. до 09.10.2011. реализовала традиционалну акцију „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама“, Суботица 2011.год..

Ученици основних школа ( четрдесет троје деце) са Косова и Метохије узраста од четвртог до осмог разреда су боравили код својих вршњака из школе „Соња Маринковић“ и заједно са њима похађали школу и учествовали у ваннаставним активностима.Ученици са Космета су из општина Косовског Поморавља ( Косовска Каменица, Косовска Витина, Гњилане), Метохије( Осојане ) и Централоног Косова( Косово Поље).

Током боравка у Суботици ученици гости су са својим домаћинима посетили СКЦ „Свети Сава“, ЗОО врт на Палићу, Градску кућу, Храм вазнесења господњег и одгледали представу Суботичког Дечјег позоришта.

На задовољство родитеља, наставника и деце у среду 05.10. децу, родитеље и школу је посетила Нада Момировић, власница Модне куће Мона са својим пријатељима, естрадним уметницима Вањом Булић, Вером Матовић и Николом Урошевић.Наши познати уметници су кроз песму и музику дали допринос акцији и том приликом приредили незабораван програм за све присутне.

Посебна атракција за малишане је био једнодневни излет у Кикинду где су присуствовали традиционалној манифестацији „Дани лудаје“.

Другарске вечери-журке су неизоставан део акције током којег су сва деца уживала певајући и играјући.

У повратку 09.10. ученици гости су заједно са својим домаћинима гостовали у емисији „Жикина шареница“ и том приликом представили акцију тј. боравак у Суботици.

Ова акција се показала као веома значајна јер су успостављена многа нова пријатељства а деца су се лепо осећала у пријатељском окружењу.Циљ ове акције осим успостављања и развијања пријатељства је успешнија социјализација и упознавање са културно историјским знаменитостима севера Србије.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email