Дочек деце са Космета у ОШ „Соња Маринковић“.

Деца без једног или оба родитеља и деца из најугроженијих средина Косова и Метохије, њих 45, била су гости својих вршњака у ОШ „Соња Маринковић“, од 3. октобра, када им је у вечерњим сатима приређен свечани дочек, па до понедељка, 6. октобра 2008.

Деца су узраста од трећег па до осмог разреда основне школе, а има и деце која су кренула у средњу школу.

У сарадњи са хуматинарном организацијом „Дечја радост“ из Гњилана наша школа покренула је акцију „Деца Суботице за децу Космета“ са циљем да тој деци помогнемо, на тај начин што бисмо их боравком у Суботици у наредна три дана ослободили свакодневнице која није ни мало лака на Косову и Метохији. Они ће за време боравка у нашој школи, као и у нашем граду уопште, имати прилике да се упознају и друже са вршњацима, као и да упознају културне и историјске знаменитости севера своје земље – рекла је психолог школе „Соња Маринковић“, Бранка Бешлић.

На вечерњој приредби учествовао је хор суботичке основне школе. Ученице осмог разреда Вања Арсић и Јована Човчић, казивале су стихове о Косову. Лана Мучибабић, која прошлогодишња матуранткиња ове школе певала је етно песме, а ОКУД „Младост“ извео је сплет игара из Шумадије.

У име основне школе госте са Космета, као и све присутне на приредби, поздравио је директор школе, Миладин Маравић, и уручио захвалнице пријатељима – спонзорима који су подржали ову акцију школе.

На крају свечаности, у коло – уз децу ОКУД-а „Младост“ који су играли Ужичко коло – спонтано су се укључили сви ученици школе, али и деца, гости са Косова и Метохије.

У циљу што бољег упознавања, дружења и стварања нових пријатељства између деце гостију и деце домаћина, спроведен је низ активности, приредби, журки, заједничких обилазака града и слично.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email