Школа пријатељства

У оквиру својих активности психо-социјалне подршке најмлађима „Дечја радост“ је  у сарадњи са својом сестринском организацијом „Наша Србија“ из Београда организује боравак деце са Косова и Метохије у Школи пријатељства коју „Наша Србија“ реализује на Тари. Опширније...

Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама

Активности планиране пројектом обухватају присуствовање настави и ваннаставним активностима у школама домаћина, излете, посете културно историјским знаменитостима и друге разноврсне садржаје. Реализација пројеката: Шабац 2005/06, Тител 2007/09, Суботица 2008/09/10/11/12 

Тањугова онлајн радионица за средњошколце са југа Косова и Метохије "Копаоник 2013"

У организацији НВО ,, Дечја радост“ из Гњилана, двадесеторо деце са Косова и Метохије ( Косовске Витине, Косовске Каменице, Гњилана, Новог Брда, Штрпца, Ораховца, Осојана, Шилова, Кметовца, Мелца, Прековца, Ранилуга, Пасјана) узраста од 15-18 година, је у пратњи подпредседника ове организације Зорана Максимовића и васпитача Марине Ризић, отпутовало на Копаоник где је одржана Танјугова ,,Радионица онлајн новинарства“.

kopaonik 8

Новинска агенција Танјуг је организовала ову радионицу у сарадњи са МК Групом, а предавачи су били помоћник главног уредника, новинар Маја Бекчић Петровић, фоторепортер Зоран Жестић и сниматељ Александар Беатовић, који су за десет дана боравка у хотелу ,,Гранд“ на Копаонику, извели серију предавања и вежби. Радионица је започела неформално у куглани хотела ,, Гранд“ где је у име Танјуга полазнике радионице поздравила менаџерка за маркетинг Гордана Марић Тодоровић, пожелевши им ,, много нових знања и пријатељстава“. Иначе куглање је била само једна од многобројних ,, ваннаставних активности“, у складу са дневним програмом. 


Ова радионица је организована са циљем да ђацима, који живе у изолованим косовско-метохијским срединама, помогне у савладавању основа извештавања, као и да лакше комуницирају са вршњацима у другим деловима Србије и света. Осим предавања о новинарству, фотографији и камери, вестима и основама извештавања, ученици су писали извештај са репортажним елементима, а потом као праве ТВ звезде, читали своје текстове пред камером, док је иза камере био њихов партнер у вежбама, који је радио као сниматељ. Имали су и радне задатке на терену: написали су заједнички извештај о атмосфери и догађањима на Копаонику, вежбали фотографију и снимак у току радног излета на Панчићев врх, за који су скијалишта Србије специјално за ове младе госте, пустили жичару и омогућили ,, теренски фото задатак“ на 2017 метара надморске висине. Специјални гост Танјугове радионице 22. јуна је био директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, кога је дочекала директорка Танјуга Бранка Ђукић. Вулин је разговарао са децом и на импровизованој конференцији за новинаре одговарао на питања ђака који су сада били у улози новинара.

Share

Видео снимци

  

 mona

Покровитељ рада организације

  

 mona

Пријатељи организације

 

Слава организације Дечја Радост - Гњилане

 

Ниједан идеал овога света није вредан дечије сузе.

Ф. М. Достојевски

 

Живот нам враћа само оно што ми другима дајемо.

Иво Андрић

 

Наше мало може бити много за оне који немају ништо.

 Душко Радовић