Најава

Драга децo и рoдитељи,

Традиционална, девета по реду акција под називом “Деци Космета с осмехом, заједно у школским клупама“ Суботица 2016. у организацији „УГ Дечја радост Гњилане“ почеће 02. септембра 2016.
И ове године у организацији УГ Дечја радост Гњилане 50-оро деце са Косова и Метохије из: Горњи Ливоч, Кметовце, Понеш, Паралово Партеш, Пасјане, Шилово, Станишор, Коретиште из општина Гњилане; Велико Ропотово, Одевце Ранилуг, Кормињане општина Косовска Каменица; Батусе, Скуланево општина Косово Поље; Суво Грло, Бање општина Србица, ће боравити у Суботици до 11. септембра.
Захваљујући сарадњи организације „Дечја радост Гњилане“ са Основном школом „Соња Маринковић“ и „Јован Јовановић Змај“ деца са Косова и Метохије биће гости својих вршњака у Суботици.
Ова акција представља јединствено место дружења, креативности, љубави и искреног пријатељства, реализује се сваке године од 2008. године, а њен основни циљ је окупљање српске деце обухваћене програмима организације „Дечја радост Гњилане“, а која живе у српским енклавама на Косову и Метохији, упознавање са својим вршњацима, упознавање културно-историјских знаменитости Суботице и похађање школе .
Средишњи догађај ће ове године бити т у петак 9. септембра, када ће мо окупити бројне угледне госте, добротворе и партнере. Биће то уједно и прилика као и да свечаним програмом у име организатора захвалимо свима који су препознали важност ове акције и помогли њено одржавање.
Поред редовних школских активности домаћини су за децу КиМ организовали низ слободних активности. Једнодневни излет у селу Ђурђин, посета храму Вазнесења господњег Суботици, излет на ергелу Келебија, излет у Нови Сад, Сремске Карловце и Фрушку гору, дружење на салашу Ђорђевић.

Share

Видео снимци

  

 mona

Покровитељ рада организације

  

 mona

Пријатељи организације