Дванаеста „Школа пријатељства“ Тара 2012., одржана на Тари у хотелу Бели Бор, ВУ Тара у периоду од 31.07. до 10.08. је успешно реализована на радост свих, организатора и учесника.
Наша организација је под покровитељством Министарства за Косово и Метохију у сарадњи са сестринском организацијом „Наша Србија“ организовала боравак 100-тину деце са подручја Косова и Метохије у „Школи пријатељства“.

Деца из општина Гњилане, Косовска Каменица, Косовска Витина, Косово Поље, Ораховац, Липљан, Исток и Србица су боравила на Тари у „Школи пријатељства“. Школа пријатељства је понудила деци велики избор интересантних радионица. Радионице које су се реализовале су : школа етнологије, школа глуме, певања и игара, сликања и вајарства, школа за извиђаче, школа фудбала, одбојке, кошарке, тениса и ритмичке гимнастике. Овако широк спектар радионица је пружио могућност да свако одете одабере радионицу за коју је показивало интересовање и учествује у понуђеним садржајима

Вечерњи програм за децу је био добро осмишљен кроз активности забавног и такмичарског карактер као што су : маскенбал, Шиз-фриз(прављење фрузура), Игре без граница, Плес, Ја имам таленат… у којима су деца радо учествовала.
Школу пријатељства су посетиле многе личности из јавног и културног и живота наше земље.
У посети су били: Хор Крсмановић из Београда, и естрадна уметница Тијана Дапчевић.
Деца су ишла на ескурзије у обиласку културно-историске споменике планине Таре и том приликом су могли да виде знаменитости ове прелепе планине. Медијска пропраћеност Школе пријатељства је била добра тако да је шира јавност имала прилику да прати манифестације и активности које су се реализовале.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email