У организацији НВО ,, Дечја радост“ из Гњилана, двадесеторо деце са Косова и Метохије ( Косовске Витине, Косовске Каменице, Гњилана, Новог Брда, Штрпца, Ораховца, Осојана, Шилова, Кметовца, Мелца, Прековца, Ранилуга, Пасјана) узраста од 15-18 година, је у пратњи подпредседника ове организације Зорана Максимовића и васпитача Марине Ризић, отпутовало на Копаоник где је одржана Танјугова ,,Радионица онлајн новинарства“.

Новинска агенција Танјуг је организовала ову радионицу у сарадњи са МК Групом, а предавачи су били помоћник главног уредника, новинар Маја Бекчић Петровић, фоторепортер Зоран Жестић и сниматељ Александар Беатовић, који су за десет дана боравка у хотелу ,,Гранд“ на Копаонику, извели серију предавања и вежби. Радионица је започела неформално у куглани хотела ,, Гранд“ где је у име Танјуга полазнике радионице поздравила менаџерка за маркетинг Гордана Марић Тодоровић, пожелевши им ,, много нових знања и пријатељстава“. Иначе куглање је била само једна од многобројних ,, ваннаставних активности“, у складу са дневним програмом. 


Ова радионица је организована са циљем да ђацима, који живе у изолованим косовско-метохијским срединама, помогне у савладавању основа извештавања, као и да лакше комуницирају са вршњацима у другим деловима Србије и света. Осим предавања о новинарству, фотографији и камери, вестима и основама извештавања, ученици су писали извештај са репортажним елементима, а потом као праве ТВ звезде, читали своје текстове пред камером, док је иза камере био њихов партнер у вежбама, који је радио као сниматељ. Имали су и радне задатке на терену: написали су заједнички извештај о атмосфери и догађањима на Копаонику, вежбали фотографију и снимак у току радног излета на Панчићев врх, за који су скијалишта Србије специјално за ове младе госте, пустили жичару и омогућили ,, теренски фото задатак“ на 2017 метара надморске висине. Специјални гост Танјугове радионице 22. јуна је био директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, кога је дочекала директорка Танјуга Бранка Ђукић. Вулин је разговарао са децом и на импровизованој конференцији за новинаре одговарао на питања ђака који су сада били у улози новинара.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email