И ове године наша организација је у сарадњи са ОШ „Соња Маринковић“ у периоду од 28.8. до 06.9.2015. је организовала традиционалну акцију „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама“ Суботица 2015.године.

У склопу акције 43-оје деце из Косовског Поморавља је боравило код својих вршњака из школе „Соња Маринковић“ и заједно са њима похађали наставу и учествовали у ваннаставним активностима. Као и претходних година родитељи и наставници су осмислили програм боравка деце тј. активности које су се реализовале ( обилазак Ергеле Келебија, излет у Ђурђин, Кањижу , посета Градској кући, обилазак ЗОО врта Палић,..).
Током боравка у Суботици децу су посетили Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.
Централни догађај је био концерт „Пријатељи за децу Косова и Метохије“ који се одржао 3.9. у 19 часова у Народном позоришту-сцена „Јадран“.Наступио је народни оркестар РТС-а под управом Владе Пановића, а учесници извођачи су били : Мерима Његомир, Изворинка Милошевић; Милица Дугалић и Душан Свилар . Водитељ програма је био Вања Булић. Покровитељ овог свечаног догађаја је била компанија Мона и госпођа Нада Момировић