У организацији УГ Дечја радост Гњилане 46-оро деце са Косова и Метохије из: Горњи Ливоч, Кметовце, Понеш, Паралово Партеш, Пасјане,Шилово, Станишор, Коретиште из општина Гњилане; Велико Ропотово, Одевце Ранилуг ,Кормињане општина Косовска Каменица;Батусе,Скуланево општина Косово Поље; Суво Грло, Бање општина Србица боравити у Суботици до 11 Септембра.

Захваљујући сарадњи организације „Дечја радост Гњилане“ са Основном школом „Соња Маринковић“ и „Јован Јовановић Змај“ деца са Косова и Метохије били су гости својих вршњака у Суботици.

Ова акција представљала је јединствено место дружења, креативности, љубави и искреног пријатељства.

Средишњи догађај ће ове године био је петак 9.септембр, када су се на градском тргу у Суботици окупили: бројни угледни гости, добротвори и партнери . Било је то уједно и прилика да свечаним програмом у име организатора захвалимо свима који су препознали важност ове акције и помогли њено одржавање.

Поред редовних школских активности домаћини су за децу КиМ организовали низ слободних активности. Једнодневни излет у селу Ђурђин,посета храму Вазнесења господњег Суботици, излет на ергелу Келебија, излет у Нови Сад,Сремске Карловце и Фрушку гору, дружење на спортском центру Српски шор.