Поштовани родитељи/старатељи и децо,

НВО «Дечја радост» ће и ове године реализовати Школу пријатељства за децу из српских енклава на Косову и Метохији. Школа пријатељства одржава се у хотелу „Бели бор“ на Тари, а трошкове смештаја на бази пуног пансиона, као и трошкове превоза од пребивалишта до Таре и натраг сносе организатори.

Програм Школе пријатељства одвијаће се у радионицама васпитно-образовног и забавно-спортског садржаја које ће деци омогућити да се упознају, друже, стекну нова знања и вештине и развијају своје таленте. Радионице воде стручњаци различитих профила. Уз српску децу с Косова и Метохије, Параћина, у Школи пријатељства боравиће и руска деца чији долазак организује Свети синод Руске православне цркве, као и српска деца из Црне Горе и Републике Српске.По први пт учесници Школе пријатества биће и деца из различитих земаља Европеи Азије. Деца ће учествовати у радионицама „Српско-руског кода“ у оквиру којег ће учити српски и руски језик као и у едукативном програму на тему српско-руских односа кроз историју и блискости два православна народа, као и радионице програма „Евроазијски код“ чији је циљ упознавање са традицијом, културом, историјом и знаменитостима сопственог и других народа Евроазије.

Главни циљ организације је да Школа пријатељства протекне у најбољем реду и на задовољство свих учесника, при чему су нам сигурност и здравље деце на првом месту. «Дечја радост» као организатор преузима бригу о деци и њиховој безбедности, уз помоћ тима васпитача и лекара и медицинског особља. Посебно је важно да се сви учесници придржавају основних правила понашања, које смо поставили управо за добробит деце и њихову безбедност.

ВАЖНО:
Услов за боравак деце у Школи пријатељства јесте прихватање правила понашања које је организатор поставио. Напомињемо да учесници Школе пријатељства могу бити само деца чији су родитељи/старатељи сагласни са правилима понашања и то потврђују својим потписом.
Уколико желите да Ваше дете буде учесник Школе пријатељства Тара 2018, молимо Вас да пажљиво прочитате текст САГЛАСНОСТ РОДИТЕЉА/СТАРАТЕЉА и уколико сте сагласни са свим ставкама, потпишете сагласност о условима за боравак деце у Школи пријатељства.
Потребно је да нам пошаљете и ПОТВРДУ ЛЕКАРА О ЗДРАВСТВЕНОМ СТАЊУ детета.
Такође, попуните ПРИЈАВУ коју Вам прилажемо.
Потписану Сагласност, лекарску Потврду и попуњену Пријаву треба предати „Дечјој радости“ до 1. јуна 2018.

Све додатне информације добићете од „Дечје радости“.
Особа за контакт: Зоран Максимовић.