Ученици гости и домаћини су посетили село Ђурђин, сеоску школу „Владимир Назор“ и православну цркву. Ученици и наставници ОШ „Владимир Назор“ су припремили садржајне и интересантне активности у којима су сва деца уживала. Ручак је организован у порти православне цркве.
Такође, ученици гости и домаћини су присуствовали литургији у Храму Вазнесења Господњег у Суботици, уживали у излету на Ергели Келебија и посетили Градску кућу. У недељу 2.9. је организована промоција збирке поезије „Каљави опанци“ аутора Зорана Максимовића. Промоцију је водио Сава Самарџића, а поред аутора учествовали су ученици суботичких школа и глумац Александар Дуњић.
Акцију је увеличао концерт народних песама „Пријатељи за децу Косова и Метохије“ који је организован под покровитељством Наде Момировић, власнице Модне куће „Мона“. На концерту су наступили оркестар РТСа под руководством Синише Вићентијевића. Извођачи су били: Данка Стоиљковић, Снежана Бабић Снеки, Александар Аца Илић, Ђорђе Чавић и Виолета Радић. Водитељ програма је био Вања Булић. Ученици гости и домаћини су уживали у незаобилазној журци која је за њих организована 7. 9. у просторијама Фондације Данило Киш.
Заједничко дружење деце,родитеља и наставника на спортским теренима је употпунило целокупан доживљај заједништва и дивних емоција које су обележиле ову племениту акцију.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email