Поштовани,

Уз срдачан поздрав, задовољство нам је да Вас обавестимо да ће НВО „Дечја радост“ из Гњилана, која већ више од двадесет година реализује програме материјалне и психосоцијалне подршке за децу која живе на Косову и Метохији, ове године као партнер учествовати у пројекту Свеправославног кампа пријатељства који ће се у периоду од 5. до 15. августа одржати у манастиру Светог Николаја Велимировића у Соко Граду. Општина Љубовија.

Камп се организује под покровитељством Руске православне цркве и фонда Председника Русије Владимира Путина и у њему ће учествовати више од 150 деце из готово 15 земаља света.

Малишани ће учествовати у разноврсним едукативним, креативним, спортским радионицама и радионицама на тему неговања како националних тако и мултиетничких вредности толеранције и поштовања различитости међу народима, кроз заједничко учење, дружење и игру са вршњацима стицати нова знања, искуства и изражавати таленте, стећи нова пријатељства и лепе успомене.

Деца с Косова и Метохије немају често прилику да учествују у оваквим пројектима који благотворно делују на њихов психо-физички развој и социјализацију уз мноштво могућности да развијају своје потенцијале, искажу своје таленте, открију многа нова сазнања, али и стекну дивна пријатељства. За децу из српских енклава на Косову и Метохији боравак у оваквом амбијенту у сваком смислу представља јединствену прилику да се у пријатељском окружењу слободно крећу, друже, уче и уживају са својим вршњацима и на неко време забораве на сурову реалност са којом се
свакодневно суочавају у крајевима из којих долазе.

Пројекат учешћа српске деце у Свеправославном кампу пријатељства биће реализован захваљујући донацијама и подршци људи добре воље, појединаца и друштвено одговорних компанија.


Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email